Kleinschalig woonproject ‘Huis op Zuid’

Begeleid wonen

Binnen een kleinschalig woonproject in Leusden bieden wij begeleid wonen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het betreft een woonproject met een capaciteit van 15 woningen. Alle bewoners ontvangen een persoonlijke vorm van begeleiding (en dagbesteding) die het voor hen mogelijk maakt om op een veilige en prettige manier zelfstandig te kunnen wonen. De zorg wordt aangeboden door een klein gespecialiseerd team van gemotiveerde zorgverleners dat 24-uur per dag, 7 dagen per week aanwezig is.

Centraalzorg biedt binnen het project te Leusden de onderstaande Zorgarrangementen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid;

  • Zorgarrangement 1
  • Zorgarrangement 2
  • Zorgarrangement 3

Centraalzorg biedt haar GGZ zorg aan gebaseerd op de ISO HKZ richtlijnen. En streeft op termijn naar een uitbreiding naar het HKZ certificaat voor de GGZ activiteiten.

Dagelijkse begeleiding

De bewoners wonen, onder begeleiding, zelfstandig in een ruim drie kamer appartement (70 m2), met eigen keuken en badkamer. Dagelijks wordt de bewoner ondersteund bij alle dagelijkse zaken zoals; de huishouding, medicatie, koken, wassen, etc. Daarnaast wordt er een gericht programma van dagbesteding aangeboden. De dagbesteding is verspreid over 7 dagen per week en wordt in overleg met de bewoners flexibel aangeboden. Verder worden er dagelijks in de centrale huiskamer maaltijden aangeboden.

Persoonsgerichte behandelingen

De bewoners ontvangen persoonsgerichte behandeling van een externe behandelaar naar keuze. De gekozen behandelaar werkt nauw samen met het zorgteam binnen het project.

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer
033-4324758. Adresgegevens: Zuster Prinsstraat 3, 3832 KW Leusden

Het project biedt geen tijdelijke opvang of ‘crisis bedden’. In specifieke gevallen is het ook mogelijk om GGZ thuiszorg buiten het woonproject te ontvangen.