Thuiszorg was al snel geregeld

Een paar jaar geleden werd ik ernstig ziek. Natuurlijk direct opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling.

Gelukkig waren de dokters er snel bij. Na een periode van revalidatie mocht ik naar huis. Dat was een goed bericht! Maar ja, kan dat nog, zelfstandig wonen?

Mijn dochters hebben contact opgenomen met Centraalzorg. En wat bleek?
Op de dag dat ik naar huis mocht was er al zorg voor mij geregeld!

 

Ervaring van onze cliënt

Ik dacht altijd dat je lid moest zijn van een thuiszorgorganisatie om snel zorg te krijgen, maar dat blijkt bij Centraalzorg helemaal niet nodig te zijn. Iedereen kan gewoon contact opnemen.

Op dit moment ontvang ik nog steeds zorg van Centraalzorg en dat bevalt heel goed. Als ik terugkijk op de eerste periode was het een zware tijd. Samen met mijn familie en Centraalzorg zijn we erdoor heen gekomen.

 

 

Bij Centraalzorg werken gezellige mensen die snel en vakkundig hun werk doen, maar ook tijd hebben voor een praatje.
Ik kan zelfstandig blijven wonen en leven zoals ik dat wil.

 

Door Centraalzorg sta ik weer volop in het leven

Ik ben 83 jaar en ik blijf graag een beetje bij. Ik zit vaak achter mijn laptop om bijvoorbeeld via Facebook met mijn kleinkinderen in contact te blijven. Ook zit ik in diverse besturen. Tja, ik ben dan wel op leeftijd, maar nog niet oud!

Dat was een paar jaar geleden wel anders. Nadat mijn vrouw overleed heb ik het erg moeilijk gehad. Ook lichamelijk ging het niet goed met mij. Tja, wat je dan als mens te verwerken krijgt…

Gelukkig ben ik er bovenop gekomen. Natuurlijk, ouderdom komt met gebreken en dat was de reden dat ik in een aanleunwoning ben gaan wonen. De huisarts adviseerde mij om thuiszorg aan te vragen. Ik had hier weinig ervaring mee, maar ben het eens goed gaan uitzoeken. Want iedereen mag tenslotte zelf een thuiszorgorganisatie uitkiezen. Je bent niet verplicht om ergens lid van te zijn!

Waar ik achter kwam is dat huisartsen en specialisten vaak de namen noemen van de grote thuiszorgorganisaties in de regio. Van mijn buren kreeg ik echter het advies om ook eens te bellen met Centraalzorg. Zij ontvangen al jaren zorg van Centraalzorg en zijn erg tevreden. Ik ben daarom gaan kijken naar de organisatie en de werkwijze van de diverse organisaties en heb uiteindelijk ook gekozen voor Centraalzorg.

Korte lijnen, vakkundig personeel en als ik een keer later op de dag of eerder zorg wil hebben dan is dat geen probleem. Ondertussen heb ik een goede band met mijn vaste zorgverleners opgebouwd. Geen vreemden over de vloer, dat geeft een prettig en veilig gevoel!

Mede door de werkwijze van Centraalzorg en de contacten die ik door Centraalzorg heb gekregen sta ik weer in het leven en dat hoop ik nog jaren vol te houden!

 

Centraalzorg hielp mij aan dagbesteding

Enkele jaren geleden werd ik ziek en kon ik na enige tijd niet meer werken. Er werd een ernstige diagnose gesteld en dat is dan een harde werkelijkheid die grote invloed heeft op het hele gezin. Op het moment dat je dat hoort stort je wereld in.

Na vele consulten in het ziekenhuis was de ziekte zo ver mogelijk onder controle, maar helaas ben ik niet te genezen. Al mijn toekomstplannen zijn in duigen gevallen.

 

Verhaal van een cliënt

Welke ondersteuning heeft mijn echtgenote nodig, hoe kan zij geholpen worden om de zorg voor ons gezin te combineren met de toenemende zorg voor mij?
We staan er gelukkig niet alleen voor, Centraalzorg helpt en denkt met ons mee! Het is voor mij heel belangrijk dat de medewerkers van Centraalzorg ook oog hebben voor mijn gezin.

Ik wil gewoon verder en midden in de maatschappij blijven staan! Maar hoe? Dat wist ik niet. Ik kan mijn werk dan wel niet meer doen, maar de hele dag thuis zitten is ook niets voor mij. Centraalzorg heeft mij ook begeleid bij het vinden van een goede dagbesteding.

Nu ben ik twee dagen per week als medewerker aanwezig bij Zorgboerderij de Breehoef. In ‘mijn schuurtje’ klus ik heel wat af. Ik maak van hout verschillende objecten die weer verkocht worden. Zo kan ik met mijn beperkingen toch weer een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij en heeft mijn echtgenote ook weer enige tijd voor haarzelf.